Knibble introduceert refurbished vergelijken

Naast het scherp vergelijk van nieuw prijzen komt Knibble in mei 2017 met inzicht bieden in zo-goed-als-nieuw producten. Knibble zag dat steeds meer elektronica webwinkels ook renewed, refurbished, outlet en andere zo-goed-als-nieuw producten aanbieden. Deze implementatie onderschrijft de visie van Knibble en biedt dan ook een heldere blik op prijzen in de snelgroeiende zo-goed-als-nieuw markt, zodat consumenten een betere aankoopoverweging kunnen maken.

Zo-goed-als-nieuw producten hebben een aantal pluspunten. Refurbished en renewed producten kunnen een goedkoop en duurzaam alternatief zijn voor nieuwe producten. De productie van smartphones, laptops en andere gadgets zorgt voor een milieutechnisch zware aanslag op onze wereld. Denk aan de benodigde mijnbouw naar schaarse delfstoffen, het ontstaan van gevaarlijk afval, en de uitstoot van broeikassen. Door slim hergebruik van materiaal zijn refurbished producten minder milieubelastend en lager in prijs.

Outlet artikelen bestaan uit restpartijen, maar ook teruggestuurde of licht beschadigde producten, omdat de verpakking open is geweest. Dit laatste komt steeds vaker voor door de snel groeiend online aankoopmarkt en grote hoeveelheid geretourneerde producten.
Op Knibble vindt je de zo-goed-als-nieuw prijzen helder weergegeven onder de prijzen en aanbiedingen per product. De TrustPilot score maakt daarbij de webshopervaringen van gebruikers inzichtelijk.